LUISTEREN OF DISCUSSIËREN?

Vaak denken dat we dat we het al erg goed weten. Ik weet het niet van jou, maar ik betrap mezelf in ieder geval wel met deze gedachte. Als puber kan ik me herinneren hoe ik soms in vette discussie kon komen met mijn moeder en andere volwassenen. Dat is prima. Dat hoort erbij. Dit is een manier om te leren om onze eigen mening te vormen. Maar ook al denk je het zo goed te weten, neem de wijze woorden van je ouders en grootouders in overweging in het leven. Soms ontdek je na jaren dat ze bij sommige dingen wel gelijk hadden.

19 februari 2017
Gladys Brinckman-Reigina
Psycholoog, Pedagoog, Gezinstherapeut i.o.

Schrijf je gratis in op de mailinglijst Unibonz4You. Besproken thema's: familie(relaties), doorgaan in het leven en eigenwaarde. Draag ook bij door je vragen en interesses door te geven!

* indicates required