NIEUW BEGIN NA HET LIJDEN

Het is januari en ik was aan het denken over waarop ik me met Unibonz zou richten. De gedachte van het schrijven, jou te inspireren en je te laten denken over een nieuw begin kwam in mij opCliché dingen over een nieuw begin kwamen in mij op. Niet zo moeilijk, toch?! Maar toen werd ik geïnspireerd om een ??cadeau te gebruiken dat ik heb gekregen toen ik mijn Bachelor diploma in de Psychologie heb behaaldThe Life Recovery Bible (De Bijbel voor Levensherstel).  Ik wist niet zo goed waarom ik dat moest doen, maar ik pakte het in mijn handen nadat de gedachte in mijn gedachten bleef opkomen. Ik opende het en het sloeg open aan het einde van het verhaal van Job. Aan het einde van zijn ongelooflijke lijden en op naar een ??stralend nieuw begin! Waw! Dus nam ik wat tijd om erover na te denkenEen nieuw begin na lijden. Twee onderwerpen in één: 1) een nieuw begin en 2) lijden. Gedachten, nou eigenlijk vragen, kwamen in mij op. Waarom lijden we in het leven? Is het de bedoeling dat we  een bepaald doel moeten bereiken in het lijden? Hoe kunnen we op het lijden reageren? Maakt het uit hoe we op het lijden reageren? Is lijden iets negatiefs of positiefs? Is lijden een kans om opnieuw te beginnen? Haalt lijden ons uit onze comfort zone en door dat te doen heeft het de macht om ons naar hogere hoogten te brengen? En een nieuw begin ... Hoe? Wanneer? Is een nieuw begin een geschenk van het leven? Er is altijd een nieuw begin. Hang even rond bij mij, terwijl we deze gedachten van een nieuw begin na het lijden uitdiepenKijk uit naar de volgende blog! 

29 januari 2016
Gladys Brinckman-Reigina
Psycholoog & Pedagoog

 

 

Na Papiamentu
Ta yanüari i mi tabata puntra mi mes riba kiko mi mester pone mi atenshon den Unibonz. E  idea di skibi, inspirá’bo i lagá’bo pensa riba un komienso nobo a bin den mi mente. Kosnan ‘cliché’ a bin den mi kabes. No ta dje difisil ei, tòg?! Pero e ora ei mi a wordu inspira pa hasi uso di un regalo ku mi a haña dia mi a haña mi diploma di Bachelor de sikologia, The Life Recovery Bible (e Beibel pa Rekuperashon di Bida). Mi no tabata sa presis dikon mi mester a hasi esaki, pero mi a kuele después ku e idea a keda persisti den mi mente. Mi a habri e Beibel i a habrié na finalo di e historia di Job. Na final di su sufrimentu inkreibel i kon el a bai pa un komienso nobo. Waw! Pues mi a tuma poko tempu pa pensa riba esaki. Un komienso nobo despues di sufrimentu. Dos tópiko den unu: 1) un komienso nobo i 2) sufrimentu. Pensamentunan, òf mas bien mi a haña preguntanan. Dikon nos ta sufri den bida? Ta e intenshon pa nos kumpli ku un meta den e sufrimentu? Kon nos por reakshoná riba sufrimentu? Ta hasi diferensha kon nos ta reakshoná riba e sufrimentu? Sufri ta algu positivo òf negativo? Sufrimentu ta un chèns pa kuminsá di nobo? Sufrimentu ta saka nos for di nos zona di komodidat i dor di hasi esaki, tin e poder pa hiba nos na halturanan mas haltu? I un komienso nobo….Kon? Ki ora? Un komienso nobo ta regalo di bida? Semper tin un komienso nobo. Keda un tiki mas kumi, tanten nos ta bai mas profundo den e pensamentu di un komienso nobo después di sufrimentu. Keda pendiente pa e siguiente blog! 

29 yanüari 2016
Gladys Brinckman-Reigina
Sikólogo & Pedagogo

 

Schrijf je gratis in op de mailinglijst Unibonz4You. Besproken thema's: familie(relaties), doorgaan in het leven en eigenwaarde. Draag ook bij door je vragen en interesses door te geven!

* indicates required