VROUW, IK HEB JE TOCH LIEF

Ode aan de vrouwen in mijn leven in het kader van Internationale Vrouwendag. Vrouwen die voor mij belangrijk zijn. Vrouwen die mij inspireren. Vrouwen die mij vormen. Ontdek die vrouwen ook in jouw leven. Erken ze en waardeer ze! Ode aan welke vrouw kan jij geven? Dit is mijn ode aan een Antilliaanse vrouw. 

… Zij gelooft in mij. Ze wilt het beste voor mij. Haar beste is niet altijd mijn beste. En daar is waar we soms water en vuur worden. Dat terwijl we niks anders willen dan het samen goed hebben. Maar wat is goed? Goed is zo subjectief en relatief. Wanneer is goed goed genoeg en wanneer kan het beter? De kunst van vasthouden en loslaten. De kunst van afstand en nabijheid. De kunst van liefhebben en pijn hebben. Waar is de perfecte balans te vinden? 

Ze is een sterke vrouw. Een intelligente vrouw.  Een loyale vrouw. Een betrouwbare vrouw. Ze is zorgzaam. Ze is beschermend. Ze heeft een sterk karakter met een kwetsbaar hart. Zo houdt ze zichzelf staande.  Ze boekt successen achter successen. Mensen kijken naar haar op. Terecht! Want ze is wie ze is. Je kan op haar rekenen. Je kan haar vertrouwen. Maar kijk uit dat je haar niet kwetst, want dan zijn haar deuren voor je gesloten. Gesloten als bescherming voor zichzelf. Alleen zij heeft de sleutel om het weer open te maken. Ze wilt het wel. Ze wilt het graag. Maar pijn wil ze niet meer. Ze wilt erkenning. Ze wilt veiligheid. Ze wilt misschien wat een ander niet kan geven. Maar waar kan ze het wel krijgen? 

Alleen water, alleen vuur of water en vuur. Maakt niet uit, ze is me dierbaar en ik ben haar dierbaar. Ze leert mij werkelijk lief te hebben. Onvoorwaardelijk lief te hebben. Dat is haar grootste les aan mij. Ze leert mij hopen. Hopen op een mooie toekomst samen. Ze leert mij vertrouwen. Vertrouwen dat wat we hebben groter is dan al het andere. Ze leert mij reflecteren. Reflecteren op wat werkelijk belangrijk is in het leven. Ze leert mij vergeven. Vergeven van mezelf en de ander. Ze leert mij zo de grootste lessen van het leven. Dat mag ook wel, als zij mijn meest uitdagende liefde is.

Love you forever and always
10 maart 2017
Gladys Brinckman-Reigina
Psycholoog, Pedagoog & Gezinstherapeut i.o.

Schrijf je gratis in op de mailinglijst Unibonz4You. Besproken thema's: familie(relaties), doorgaan in het leven en eigenwaarde. Draag ook bij door je vragen en interesses door te geven!

* indicates required