WERK AAN JE RELATIES

Het zijn vaak confrontaties met de dood dat maakt dat mensen stilstaan en op hun eigen leven en over hun relaties reflecteren. Soms voelt het dan als te laat, soms probeert men te redden wat te redden valt, soms is men tevreden en blij, soms... Als jij nu even stilstaat en denkt dat je leven of het leven van een geliefde plots ten einde komt. Wat zijn jouw gedachten? Wat zijn jouw gevoelens? Heb je positieve gedachten en gevoelens? Dan mag je trots op jezelf zijn. Dan is het de taak aan jou om ervoor te zorgen dat deze gedachten en gevoelens blijven! Doe je ding! Heb je gemengde gevoelens of negatieve gevoelens, dan is er wat werk te doen. Neem je gedachten en gevoelens onder de loep. Hoe zou je leven uit moeten zien om wel positieve gedachten en gevoelens te hebben? Vergelijk dat met je leven van nu. Wat moet veranderen? Wat kan jij eraan doen om het te veranderen? Doe je ding!  

En waarom stel ik je al deze vragen?! Omdat we hebben de neiging om maar door te gaan in het leven. Werk, studie, carrière, dromen, succes, noem maar op. Niks mis mee! Je hebt niet voor niets kwaliteiten, talenten en dromen. Vele dingen achten we als erg belangrijk en soms lijdt onze relaties, die als puntje bij paaltje komt het belangrijkste is, eronder. Om gezonde partnerrelaties, gezonde ouder-kindrelaties, gezonde familierelaties te hebben moeten we met z'n allen tijd en aandacht aan besteden. Plan tijd en leuke momenten met elkaar. Doe iets leuks samen. Ga op avontuur. Ontdek iets nieuws. Klets over waar jullie mee bezig zijn. Toon interesse. Laat in alles wat je doet weten 'p.s. Ik hou van jou'. Want aan het einde van alles, dat is wat echt telt en blijft. Let's bonz  

  17 december 2015
Gladys Brinckman-Reigina
Psycholoog & Pedagoog

Schrijf je gratis in op de mailinglijst Unibonz4You. Besproken thema's: familie(relaties), doorgaan in het leven en eigenwaarde. Draag ook bij door je vragen en interesses door te geven!

* indicates required