OVER

Wat kan het een eenzame, pijnlijke en hopeloze plek zijn als we moeilijkheden in het leven ervaren. Helemaal wanneer deze moeilijkheden een negatief effect hebben op onze psychische gezondheid en erover praten een taboe is. Daar wil ik een verschil in maken. We zijn niet alleen. We zijn niet overgeleverd aan onze pijn. We zijn niet hopeloos, maar we houden vast aan het klein beetje hoop die er is. Ik ben Gladys Brinckman-Reigina, die graag met jou wil samenwerken om deze hoop werkelijkheid te maken. Die graag met jou wil samenwerken zodat je je weer ‘in control” kunt voelen. Die graag met jou wil samenwerken, zodat je je niet alleen hoeft te voelen.

Met alle liefde werk ik samen met jou in het Nederlands, Engels en/of Papiamentu bij mij of bij jou thuis. In de samenwerking put ik uit verschillende bronnen, onder andere transculturele systeemtherapie, oplossingsgerichte therapie, christelijke levensbeschouwing, migratiegeschiedenis en werkervaring in een klinische GGZ-instelling. Ik ben het beste in het werken met jeugd en hun gezinnen, studenten en jongvolwassenen (grofweg tot zo’n 40 jaar).

Benieuwd naar wie ik verder ben? Ik ben een yu di Kòrsou met ook roots in St.Maarten en St.Eustatius en sinds 2002 wonend in Nederland. Gelukkig getrouwd in een mixed-cultured marriage en moeder van twee jonge lieve dubbelbloed boys. Fresh boys mom here! Ik ben een christen, die gelooft dat God maatwerk doet. Maar boven alles ben ik een vrouw met de nodige levenservaringen en een fighter’s spirit om niet op te geven, maar door te zetten om dromen te verwezenlijken. So let’s go get your dream!

Love,
Gladys Brinckman Reigina, MSc.
Psycholoog, Pedagoog & Systeemtherapeut i.o. 

 

Lidmaatschap/Registraties: 
Lid van het Nederlands Instituut van Psychologen, sinds 2011
Lid van de Christelijke Vereniging van Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten, sinds 2013
Gegregistreerd als Master-psycholoog bij Stichting Kwaliteitsregsiter Jeugd, sinds 2016
Geregistreerd als Psycholoog NIP, sinds 2021

Weet jij wat Unibonz betekent?
Uni’ staat voor de verbinding/liefde tussen mensen. Maar het staat ook voor de gezamenlijke kennis over mensen en relaties in de psychologie, pedagogiek, systeemtherapie, religie en cultuur. ‘Bonz’ staat voor de veerkracht in ieder mens, gezin en familie. Bewustwording van de 'uni' en de 'bonz', wat ze inhouden en je invloed erop, is the clue! Daarom luidt de slogan: "Happy times? Hard times? Let's bonz!"

Unibonz is een vrijgevestigde psychologen praktijk. Er komen cliënten met lichte tot matige psychische klachten. In andere woorden zijn het cliënten waarbij de psychische klachten niet of weinig complex zijn en lichte of matige risico’s hebben. Ook is het zo dat de psychische klachten het dagelijks functioneren licht tot matig beperken. De aangeboden hulp is kortdurend en klantgericht. De behandelwensen van de cliënten staan centraal en cliënten hebben regie over het behandelproces. De aangeboden hulp bestaat in principe uit maximaal 12 tot 18 gesprekken, met indien nodig en gewenst e-Health ondersteuning of verlenging. Gesprekken bij Unibonz kunnen plaatsvinden in het Nederlands, Engels of Papiamentu, thuis bij jou, bij Unibonz locatie (bij mij thuis), op een neutrale locatie of online.

Unibonz biedt deze hulp aan kinderen, jongeren en hun gezinnen en aan volwassenen, met een speciale aandacht voor Caribische studenten. Hierbij is Unibonz gespecialiseerd in het helpen van cliënten met een migratie-achtergrond en cliënten waarbij geloof en zingeving een belangrijke rol speelt. Veel voorkomende klachten die door Unibonz met succes worden behandeld zijn traumagerelateerde klachten, depressie, angst, laag zelfbeeld, onzekerheid en relationele problemen. 

Unibonz is de praktijk van de behandelaar Gladys Brinckman-Reigina, masterpsycholoog, masterpedagoog en systeemtherapeut i.o. Om goed voor zichzelf te zorgen, werkt de behandelaar samen met transculturele systeemtherapeut Marina van Dijk als vaste supervisor. Als supervisor ondersteunt ze haar door samen te reflecteren op hoe ze haar werk doet en hoe zij zich erbij voelt. Ook werkt de behandelaar samen met transculturele klinische psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog Specialist NIP en directeur ExpatPsy Victor Kouratovsky als vaste consulterend specialist. Als consulterend specialist kunnen de cliënt en de behandelaar hem betrekken bij diagnostiek, complexiteiten in de behandeling en in crisissituaties.