GOEDE VOEDING VOOR GOEDE STEMMING

Gaat het mis met je stemming? Check ook je voeding!

Een auto dat op benzine rijdt toch niet goed als je diesel erin zet? Waarom verwachten we dan wel dat ons lichaam en geest het goed zal blijven doen terwijl we het slecht voeden? Is toch raar?! Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat als je goed eet, je dan bespaard wordt van psychologische klachten. Psychologische klachten ontstaan door talloze factoren. Maar mijn punt is wel dat ik vaak zie dat slecht eten, gepaard gaat met psychologische klachten. Vrij logisch!

Vaak is het zo dat als je je niet lekker in je vel voelt, dat je anders gaat eten.  Er ontstaat iets ongezonds in wat je eet, wanneer, hoeveel en hoe. We kennen allemaal “comfort food” of van stress niet eten, toch?! Alleen wordt onze mentaal emotionele toestand niet beter van (ook al lijkt het ogenschijnlijk wel zo). Ook is het vaak zo dat als we tekorten hebben aan bepaalde stoffen in ons lichaam, voelen we dat in hoe we ons voelen. Niet lekker, dus! Denk maar aan een tekort aan vitamine D of ijzer, waardoor we ons moe voelen. Zie artikel om meer hiervan te weten: What to know about vitamins and mental health (klik).

Ik daag je uit om het volgende te doen:

  • Heb je psychische klachten? Vraag de huisarts voor een bloedonderzoek.
  • Houd je voeding bij voor een week; wat eet, wanneer, hoeveel en hoe. Kijk hierna terug en vraag jezelf af of je tevreden bent. Als niet, doe de verandering dat je graag wil zien.

 

Be healthy & Stay healthy!
Gladys Brinckman-Reigina

 

P.S. Het zal niet voor niets zijn dat God ons instructies heeft gegeven voor wat we wel of niet moeten eten...

Het linkje is een affiliatielink. Dit betekent dat als je op dit linkje klikt en een aankoop doet, ik een kleine commssie ontvang voor het delen van deze tip. Good to know: Het kost je niks extra's!